Vitalik Buterin: Blockchain har allerede blitt vedtatt i stor grad

Bitcoin har hoppet som sint sent. Til tross for en nylig dukkert, nådde valutaen en ny heltidshøyde i begynnelsen av uken, hvor eiendelen handlet for godt over $ 33.000. I tillegg når blockchain rekordnivå når det gjelder adopsjon av bransjen, og ifølge Vitalik Buterin – den legendariske medstifteren av Ethereum, den nest største kryptovalutaen i verden og den primære konkurrenten til BTC – er saken for blockchain “ undervurdert, ”og sannsynligvis vil gå enda lenger enn mange bransjeeksperter har hevdet.

Vitalik Buterin er ekstremt bullish på Blockchain

I et nylig blogginnlegg som oppsummerer alle de store kryptohendelsene i 2020, kommenterte Buterin at blockchain i skrivende stund gjennomgår alvorlig endring og nå er på vei inn i det vanlige territoriet. Han sier at det allerede er adoptert av mange store selskaper og bransjer, og at dette bare er toppen av isfjellet for verdens nyeste form for digital teknologi.

Han forklarer:

En av de mer undervurderte oksesakene for kryptovaluta som jeg alltid har trodd, er ganske enkelt det faktum at gull er halt, de yngre generasjonene innser at det er halt, og at 9 billioner dollar må gå et sted … Blokkjeder og kryptokurver er godt klar til å spille en viktig rolle , skjønt av grunner som er mye mer komplekse enn mange tror og har så mye å gjøre med kulturelle krefter som noe økonomisk. Offentlige blockchain-løsninger [vil] fortsette stille og få faktisk adopsjon.

For det meste ser Buterin ut til å ha et fornuftig poeng når han nevner gull, men å kalle det „halt“ kan være litt av en overdrivelse. Gull, i likhet med BTC, har hatt et sterkt år i 2020 og nådde nye høyder og ble stort sett fortsatt ansett som en verdilager og et sikringsverktøy mot økonomisk strid.

Der ting virkelig endrer seg er imidlertid at nå bitcoin deler dette omdømmet. Med introduksjonen av coronaviruspandemien i mars i fjor, begynte mange å se bitcoin ikke bare som en spekulativ ressurs, men en som potensielt kunne beskytte deres formue som standard finansmarkeder tok treff fra alle hjørner.

Eiendelen er fortsatt ustabil og har ennå ikke erstattet fiat (og det vil sannsynligvis aldri gå så langt), men bitcoin bank er langt mer enn noe som kan gjøre deg rik over natten. Nå er det noe av et sikkerhetsteppe, og som et resultat ble det åpnet flere lommebøker i år enn noen annen tid de siste tre årene.

Mange synes å være enige

I tillegg ser det ut til at mange andre ekko Buterins ord og hevder at blockchain blir fremtidens bølge. Fred Wilson – en risikokapitalist – skrev i en egen blogg:

Jeg tror at regjeringer vil svare på alle disse økonomiske utfordringene ved å fortsette å trykke fiatpenger uten å beherske … Dette vil føre til at investorer fortsetter å tildele kapital til nye former for penger (krypto) og nye måter å skape og finansiere innovasjon på.