Kryptoportefølje symbolisert av oksestaturer og mynter

Kryptoportefølje symbolisert av oksestaturer og mynter

For fem år siden hadde det vært umulig å lage en bredt diversifisert kryptoportefølje. De som ønsket å delta i kryptorommet hadde ikke mye flere muligheter enn å satse på Bitcoin. Nå har tokenøkonomien åpnet seg, og nye kryptovalutaer og kryptoklasser har dukket opp. Men hvordan setter du opp en passende kryptoportefølje?

I tillegg til kryptovalutaer som Bitcoin, som primært har en verdilagrings- og valutafunksjon, har noen smarte kontraktplattformer, fremfor alt Ethereum, blitt presset ut på markedet. På en veldig forenklet Cryptosoft måte kan man si at når de velger slike smarte kontrakt-kryptovalutaer, stoler investorer på å finne den fremtidige standarden for „blockchain-programmeringsspråk“. Ethereum leverer for øyeblikket denne standarden, og det er grunnen til at mange Initial Coin Offerings (ICO) og, nylig, mange DeFi-prosjekter er basert på denne smarte kontraktsstandarden og kan bli funnet i kryptoporteføljen til noen investorer.

Dette åpner for et stort nytt område med plattformapplikasjoner for investorer å investere i. Både ICO og DeFi-prosjekter har det til felles at, i tillegg til risikoen, er utsiktene for avkastning høy. Det tredje viktigste bruksområdet er det såkalte Non Fungible Token (NFT), hvis virkelige sprøytenarkoman fortsatt ligger foran oss.

Digitale eiendeler: mer enn Bitcoin og Ether

I tillegg har det dukket opp såkalte stabile mynter som representerer en underliggende verdi som amerikanske dollar eller gull nesten 1: 1. Dette har skapt en viktig bro mellom det tradisjonelle og krypto-finansielle markedet. Fremfor alt er imidlertid grunnleggende krav til en profesjonell tokenportefølje lagt. Tross alt er det viktig å kunne ha likviditet for å forbli i stand til å handle. Dette kan også redusere risikoen eller volatiliteten i kryptoporteføljen.
Se kryptoportefølje nå

Såkalte sikkerhetstokener kan også gå i en lignende retning. Dette er regulerte verdipapirer, dvs. obligasjoner eller aksjer, som ikke er dokumentert, men verdipapirisert som tokens. Disse klassiske verdipapirene i en ny forkledning kan også bidra til å sette opp en bred kryptoportefølje. Spesielt tokeniserte eiendommer kan redusere risikoen i porteføljen drastisk.

Spekulant eller skumle? Rett kryptoportefølje for alle typer investorer

I tillegg til din egen lommebok og investeringsvilje, er hovedspørsmålet hvilken type investor du er. Som i den tradisjonelle finansielle sektoren, for eksempel aksjer eller fond, må dette spørsmålet stilles likt for kryptovalutaer og tokeniserte eiendeler. Alle som er villige til å ta absolutt risiko, kan for eksempel håndtere DeFi-applikasjoner og tokensalg. Risikoen, men også mulighetene, er betydelig høyere her enn å bare kartlegge de 10 beste kryptovalutaene i henhold til markedsverdi i kryptoporteføljen.