Kinesiska tjänstemän säger att Bitcoin inte gör topp 10 kryptokurser

Bitcoin rankas som 12: e plats i ett nyligen utvärderat index för blockchain, som publicerades av Kinas Center for Information and Industry Development.

Kinas Center for Information and Industry Development, eller CCID, avslöjade den 18 juni att dess 18: e CCID Global Public Chain Technology Evaluation Index. Detta index rankade 37 välkända globala kryptor med tekniska specifikationer.

Enligt tabellen publicerad av lokala medier Chainnews placerades Bitcoin ( BTC ) på 12: e plats med 106,2 poäng

Kriterierna som används för att utvärdera cryptocururrency inkluderar basteknik, användbarhet, funktioner, prestanda, säkerhet, kreativitet och decentralisering.

I toppen av tabellen leder EOS rankningen med 156,1 poäng, följt av TRON med 138,43 poäng och Ether ( ETH ) med 136,4 poäng. Den ledande cryptocurrency fick 20,4 poäng i användbarhet och 24,7 i kreativitet, medan andra platsen hade 28,4 respektive 15,5 poäng.

Bitcoin skalas upp från tidigare rankingens 17: e plats

Fjärde och femte platsen är IOST och LSK med 130,3 respektive 119,3 poäng, vilket betonar att XRP ligger på 14: e plats med bara 105 poäng.

Intressant nog var Bitcoin Code ännu längre ner på listan i en tidigare ranking , på 17: e plats. Vid den tidpunkten hade den bara 43 poäng vad gäller innovation och 19,9 för tillämpbarhet.

Tron leder rankningen trots en anspänd relation med kinesiska myndigheter

Trons grundare och VD Justin Sun varnade för att kinesiska myndigheter väckte misstankar om plattformens lagliga status. Detta har lett till en anspänd relation med kinesiska myndigheter för Sun de senaste dagarna.

År 2019 ledde en incident med Tron till kinesisk polis som omger projektets kontor i Peking. Nya medier vid den tiden hävdade att Trons kontor attackerades av polisen, men Sun indikerade att detta var „falska nyheter.“