Bitcoin’s Prijs zal tussen de $6.000 en $10.000 voor de rest van het jaar ruilen, zegt Tone Vays

De populaire cryptocentrische analist Tone Vays heeft betoogd dat de prijs van de bitcoin de rest van het jaar tussen de $6.000 en $10.000 zal blijven handelen, waarbij hij wijst op de correlatie met de aandelenmarkt en technische indicatoren om zijn voorspelling te staven.

In de laatste aflevering van zijn YouTube-serie, Trading Bitcoin, richtte Vays zich op de correlatie tussen bitcoin Evolution en de aandelenmarkt, waarbij hij wees op verschillende scenario’s waarin de koers van BTC samen met de aandelenmarkten daalde.

Binance’s onderzoeksafdeling heeft in feite aangetoond dat er een „gematigde“ correlatie was tussen de koers van het vlaggenschip van de cryptocurrency en de aandelenmarkten, ondanks dat analisten beweren dat de cryptocurrency zich over een aantal factoren zou ontkoppelen van de aandelen.

De aandelenmarkten hebben moeite gehad om te blijven stijgen omdat een nieuwe stijging van het aantal gevallen van coronavirus beleggers bang heeft gemaakt, en sommige staten in de VS stoppen nu met het heropeningsproces. Bovendien zijn de wekelijkse claims zonder werk steeds erger dan de deskundigen hadden voorspeld.

Zegt:

Ik heb geen reden om weg te lopen van mijn voorspelling vroeg in het jaar dat Bitcoin tussen de 6.000 en 10.000 dollar gaat vastlopen voor het grootste deel van dit jaar.

De cryptocentrische analisten wezen ook op de dagelijkse Relative Strength Index (RSI) van Bitcoin, een technische indicator die recente prijsveranderingen meet om de overbought of oversold condities van het activum te evalueren. Volgens zijn woorden brak de RSI deze maand onder een lange termijn trendlijn terwijl de prijs van Bitcoin omhoog bleef, in een opmerkelijke divergentie.

Bovendien is het financieringspercentage op het crypto-derivatenhandelsplatform BitMEX gunstig voor de bullish op de markt, wat betekent dat BitMEX-handelaren „een beetje overijverig zijn voor de onderkant“. Rekening houdend met dit alles, wees hij op een potentieel dieptepunt van $7.000 als beren de markt overnemen.

Zoals CryptoGlobe rapporteerde, zei Tone Vays terecht dat de bitcoin de $3.700 onder ging nadat de prijs op de zogenaamde crypto Black Thursday was gecrasht. CryptoCompare gegevens toont aan dat na het onderdompelen aan de $3.700 mark, het vlaggenschip cryptocurrency snel begon te herstellen.